veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

Shopping nog niet beschikbaar in EU. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in EU. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in EU. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

Shopping nog niet beschikbaar in Nederland. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Nederland. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Nederland. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Frankrijk. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Frankrijk. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Frankrijk. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

Shopping nog niet beschikbaar in EU. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

veilig betalen • gratis verzending vanaf €30 • levering binnen 5 werkdagen

Shopping nog niet beschikbaar in Nederland. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

Shopping nog niet beschikbaar in Frankrijk. Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte!

  • Recipe

Meringuetaart met bosvruchten

19.09.2025
Forest fruit meringue tart

Meringuetaart met bosvruchten

Knapperig vanbuiten, zacht en chewy vanbinnen. Deze meringuetaart met bosvruchten is een echte showstopper. Perfect als feestelijk dessert of winterse traktatie, en extra makkelijk te maken met onze Point-Virgule springvorm.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker toe, lepel voor lepel, en klop tot de meringue glanst en stijve pieken vormt. Spatel er voorzichtig de maïzena en het citroensap door.

  3. Verdeel het meringuemengsel gelijkmatig over de vorm en strijk de bovenkant glad.

  4. Bak gedurende 1 uur, zet dan de oven uit en laat de meringue afkoelen met de deur op een kier.

  5. Zodra de meringue is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvorm.

  6. Klop de slagroom met poedersuiker en vanille luchtig. Verdeel het over de afgekoelde meringuebodem.

  7. Garneer rijkelijk met verse bosvruchten.

  8. Serveer direct en geniet van deze knapperige, romige, fruitige lekkernij!

Waarom de Point-Virgule springvorm gebruiken?

De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je delicate meringue perfect loslaat, terwijl het springvormontwerp het uit de vorm halen gemakkelijk en stressvrij maakt. Een must-have voor elegante taarten en cakes die er net zo lekker uitzien als ze smaken.

Professionele tip: Voor extra glans kunt u het fruit voor het serveren lichtjes bestrijken met een beetje warme abrikozenjam.

Extra inspiratie

Alle inspiratie
Gietijzeren theepotten: hoe gebruik en onderhoud je ze?
22.10.2025

Gietijzeren theepotten: hoe gebruik en onderhoud je ze?

Bij Point-Virgule hechten we waarde aan keukenproducten die duurzaam, functioneel en prachtig ontworpen zijn. Onze gietijzeren theepotten zijn daar een...

Lees meer
Platinum silicone uitgelegd: hoe je het gebruikt, verzorgt & bakt als een pro
22.10.2025

Platinum silicone uitgelegd: hoe je het gebruikt, verzorgt & bakt als een pro

Bij Point-Virgule geloven we dat elk detail in je keuken ertoe doet: van de materialen die we kiezen tot de...

Lees meer
Proef, deel, vier: de spannende nieuwigheden van Point-Virgule
30.09.2025

Proef, deel, vier: de spannende nieuwigheden van Point-Virgule

Point-Virgule is terug met een frisse golf aan keuken- & lifestyle-innovaties, ontworpen om stijl, functionaliteit en plezier in elk moment...

Lees meer
Ontdek onze USP-iconen: wat ze betekenen voor jou & de planeet
29.09.2025

Ontdek onze USP-iconen: wat ze betekenen voor jou & de planeet

Bij Point-Virgule komen kwaliteit, stijlvol design en duurzaamheid samen. Om je snel inzicht te geven in de unieke voordelen van...

Lees meer
Gietijzeren theepotten: hoe gebruik en onderhoud je ze?
22.10.2025

Gietijzeren theepotten: hoe gebruik en onderhoud je ze?

Bij Point-Virgule hechten we waarde aan keukenproducten die duurzaam, functioneel en prachtig ontworpen zijn. Onze gietijzeren theepotten zijn daar een...

Lees meer
Platinum silicone uitgelegd: hoe je het gebruikt, verzorgt & bakt als een pro
22.10.2025

Platinum silicone uitgelegd: hoe je het gebruikt, verzorgt & bakt als een pro

Bij Point-Virgule geloven we dat elk detail in je keuken ertoe doet: van de materialen die we kiezen tot de...

Lees meer
Proef, deel, vier: de spannende nieuwigheden van Point-Virgule
30.09.2025

Proef, deel, vier: de spannende nieuwigheden van Point-Virgule

Point-Virgule is terug met een frisse golf aan keuken- & lifestyle-innovaties, ontworpen om stijl, functionaliteit en plezier in elk moment...

Lees meer